Prvi poraz Slovenske odbojkarske ekipe v Tokio

Rate this post

Danes, 6 oktobra, se je končala kvalifikacijska tekma za olimpijske igre 2024, v skupini B, med moškima reprezentancama Slovenije in ZDA iz odbojke, ki je potekala v Tokiu, tekma se je začela v petek ob 9.00.

Pred tem srečanjem sta se obe ekipi na prvenstvu merili brez poraza in si delili prvo mesto v skupini. Obe ekipi sta imeli za sabo 4 zmage, čeprav je ekipa ZDA to naredila bolj samozavestno.

Slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Gheorgheja Cretoma je bila povsem pripravljena na tekmo. Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je danes žal v močnem obračunu izgubila proti favoritom turnirja, reprezentanci ZDA, z 1:3 (-18, 21, -20, ) in prvič izgubila v Tokiu. Bolni kapetan Tin Urnaut ni mogel pomagati svoji ekipi. Američani so zdaj na vrhu lestvice v skupini in so blizu vstopnice za olimpijske igre. Slovenci ostajajo na drugem mestu.

V soboto se bo slovenska reprezentanca srečala z Japonci, v nedeljo pa nas čaka razburljiva tekma s Srbi. Slovenija ima torej še vedno dobre možnosti za uvrstitev na OI, saj bosta olimpijsko vozovnico prejela 2 tekmovalca iz skupine, ki se bosta najbolje izkazala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja