Odbojkarice so pripravljene na evropsko prvenstvo

Rate this post

Slovenske odbojkarice so danes na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo premagale reprezentanco Hrvaške. Slovenci, ki bodo v Belgijo odpotovali v sredo, so bili v Ljubljani boljši od tekmecev s 3:0 (20, 23, 23).


Slovenija je bila uvrščena v skupino A, v kateri so še domačinke iz Belgije, Madžarske, Srbije in Ukrajine.

To bo 33. evropsko prvenstvo v odbojki za ženske in bo potekalo od 15 avgusta do 3 septembra 2023 v 8 mestih v Belgiji, Nemčiji, Italiji in Estoniji. Evropsko prvenstvo, na katerem sodeluje 24 reprezentanc držav članic Evropske odbojkarske konfederacije.Tekmovanje je sestavljeno iz predtekmovanja in končnice.

V predtekmovanju je 24 sodelujočih ekip razdeljenih v 4 skupine, v katerih igrajo v enem krogu. 16 ekip (po 4 najboljše iz vsake skupine) se uvrsti v 1/8 finala končnice in se nato po sistemu na izpadanje poteguje za prvenstvena odličja.Slovenija bo prvo tekmo proti Poljski odigrala v petek, 18 avgusta, na stadionu v Gentu. 19 avgusta z Belgijo, 20 avgusta s Srbijo, 22 avgusta z Madžarsko, krog tekem pa bo sklenila 23 avgusta z reprezentanco Ukrajine. Zato se naša dekleta s takšnim razporedom v Belgiji ne bodo posebej izkazala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja