Nika Prevc osvojila Veliki Kristalni Globus na končni fazi sezone

Rate this post

Nika Prevc, mladi talent slovenske smučarske skakalne reprezentance, je na pragu zgodovine! Po napetem zaključku na tekmi v Vikersundu, je že skoraj dosegla zmago v skupnem seštevku sezone.
Na finalni tekmi v Vikersundu je Nika Prevc postala zmagovalka sezone in si prislužila velik kristalni globus. Za to je morala na zadnjih dveh etapah osvojiti vsaj šest točk, kar ji je uspelo, premagavši ovire in tekmece.


Ob tem pomembnem dosežku na tekmi v Vikersundu so se zgodili tudi drugi pomembni dogodki. Silje Opsa je postavila nov svetovni rekord, s skokom na 230,5 metra, medtem ko je Emma Klinc zasedla visoko tretje mesto.
Vendar pa ni bilo vse brez težav: drugo tekmo v Vikersundu so morali zaradi slabega vremena odpovedati, sam Silje Opsa, ki je postavila rekordni skok, pa je utrpela poškodbo.
Zaključna tekma v Planici bo uradno zaključek sezone, kjer bo Nika Prevc uradno prejela velik kristalni globus za skupno zmago v sezoni.
Sezona smučarskih skokov za ženske se je približevala koncu, prinašajo še en pomemben dosežek za Slovenijo. Prejemnica rumene majice, Nika Prevc, je na zadnjem tekmovanju osvojila tretje mesto, potrjujoč svojo skupno zmago s velikim kristalnim globusom. V tej sezoni se je izkazala tudi kanadska skakalka Alexandria Loutitt.
Za vodilno v sezoni se je zaključek izkazal kot popoln. Na domačem smučišču, ob glasnem navijanju, je pokazala dva odlična skoka, zlasti drugi, kjer je dosegla 97,5 metra. Vendar pa so bili tokrat tekmeci močnejši, ne dajejo Nike možnosti, da bi sezono zaključila z novo zmago. Prav na zadnjem tekmovanju so se zgodile spremembe v skupnem seštevku, in Loutittova je s svojim drugim mestom prehitela Yuki Ito za 12 točk, se povzpela na tretjo stopničko.
Nika Prevc je izrazila veselje nad svojim uspehom, priznavši, da je bila pot do zmage naporna. Priznala je, da treningi niso bili tako uspešni, kot si je želela, vendar je bila vesela, da je na tekmovanjih dosegla dobre rezultate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja