Kako staviti na športnih stavah online

Začetniki v panogi športnih stav se bodo gotovo soočili s težavo pravilnega seznanjanja. Na prvi pogled so športne stave preproste, a če želite zmagati in zaslužiti denar, morate pravilno pristopiti k procesu. Na našem spletnem mestu bomo začetnikom pomagali postati uspešni igralci, ki bodo znali pravilno izbrati izid tekme in hitro narediti donosne stave.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
5.0
100% do 100€ Bonus dobrodošlice
4.8
50% do 200€ + 5€ Bonus dobrodošlice
4.8
100% do 25€ Bonus dobrodošlice
4.5
100% do €100 Bonus dobrodošlice
4.0
Bonus €30 brezplačna stava
4.0
100% do €40
4.0
10€ Bonus dobrodošlice
3.8
Bonus €30 brezplačno
3.8
100% do €100 Bonus dobrodošlice
3.5

Naša ekipa pomaga novim igralcem izbrati pravo stavnico med ogromnim številom strani na internetu. S pomočjo naših razlag in nasvetov se lahko vsak stavitelec samozavestno loti analize športnega dogajanja, izbere disciplino in oceni moč nasprotnikov. Ni težko staviti na šport preko spleta, če razumete načelo športnih stav, se naučite pravil igre in poznate najbolj priljubljene strategije. Pri tem smo vam pripravljeni pomagati.

Kaj so pomeni športne stave?

Vsak novi igralec na srečo bi moral vedeti, kaj so športne stave. Stavo na športni dogodek je treba razumeti kot stavo, ki jo igralec sklene pri izbrani stavnici. Prvi korak pri tem je, da se registrirate pri stavnici. Po tem bo moral igralec položiti denar na račun in skleniti športno stavo. Stavnik preuči trg in izbere tekmo, za katero je pripravljen dati napoved.

Dogovor med stavnico in igralcem predvideva kupon, ki ga izpolni boljši. Športna stava vsebuje enega ali več športnih dogodkov, koeficient, predviden izid dvobojev in stavni znesek. Igralčev zaslužek je odvisen od natančnosti narejene športne napovedi. Govorili bomo o prednostih spletnih stav, o tem, kakšne so možnosti stav in kako jih razumeti, da bi prejeli dobitek – o tem bomo govorili kasneje v članku.

Prednosti spletnih športnih stav online

Športne stave lahko igrate tako v kopenskih stavnicah kot na spletu. Vendar ni vedno mogoče obiskati stavnice in v Sloveniji ne delujejo vse stavnice, ki so predstavljene na internetu. Zato je prva in bistvena prednost spletnih stav široka paleta spletnih igralniških klubov. Poleg tega je po izbiri stavne platforme, ki je za igralca zanimiva, mogoče prepoznati številne ključne prednosti spletnih športnih stav:

Možnosti za zmago so visoke

Bet365 Slovenija
4.5/5
Bet365 Slovenija
Bet at Home Slovenija
4.8/5
Bet at Home Slovenija
22Bet Slovenija
5.0/5
22Bet Slovenija
Pokerstars Sport Slovenija
4.0/5
Pokerstars Sport Slovenija

Težko je oporekati trditvi, da so športne stave igra z elementi verjetnosti. Zato vsak boljši išče ponudbe pri stavnicah, ki dajejo najugodnejše kvote. Če analiziramo trg spletnih športnih stav, lahko z gotovostjo trdimo, da so kotacije na spletnih mestih stavnih klubov višje kot v kopenskih pisarnah. Pri lokalnem operaterju bo igralec z uspešno izdelano napovedjo prejel v roke manjši znesek kot pri spletnem operaterju, tudi če bo stavil enak znesek na isti dogodek.

Veliko število disciplin

Vodilne stavne platforme ponujajo veliko večje število športnih disciplin v primerjavi s trgi lokalnih stavnic. Na spletnih straneh vodilnih stavnic je praviloma mogoče opazovati več deset disciplin. Ob tem se srečujejo tako s tradicionalnimi športi kot z bolj redkimi in eksotičnimi destinacijami. Poleg tega spletni operaterji svojim strankam ponujajo stave na izide virtualnih dvobojev in e-športnih bitk.

Neposredni prenosi tekem

Stranke spletnih igralnih klubov po registraciji in dopolnitvi računa dobijo dostop do celotnega paketa storitev in produktov stavnice. Na spletnih mestih vodilnih operaterjev so prenosi športnih tekem v živo predstavljeni kot ločena opcija. Ta storitev bistveno poveča zanimanje uporabnikov za pokrite dogodke in vam omogoča natančnejše napovedovanje zmage v igrah v živo.

Stave v živo

V kopenskih stavnicah je možno skleniti športne stave pred začetkom tekem ali prvenstev. Kar se tiče spletnih stavnic, vsaka sprejema športne stave v živo od strank. Takšne stave je mogoče skleniti med igro, kar znatno poveča možnosti zaslužka in zmanjša napake.

Priročno dvigovanje dobitkov

Način dvig denarja

Pristojbina

Min. izplačilo

Čas transakcije

Brezplačno

€10

1-3 bančnih dni

Brezplačno

€10

1-3 bančnih dni

Brezplačno

€10

1-3 bančnih dni

Brezplačno

€10

1-3 bančnih dni

Brezplačno

€50

1-3 bančnih dni

Brezplačno

€10

1-3 bančnih dni

Vsak stavitelec neodvisno izbere ne le spletnega operaterja, temveč tudi možnosti za plačilne sisteme, ki so zanj primerni. Vodilni stavni klubi svojim strankam ponujajo široko paleto finančnih sistemov, ki jih je mogoče uporabiti za enostavno in hitro dopolnitev računa in dvig dohodka, prejetega z natančno sestavljenimi športnimi napovedmi.

Posebne promocije in bonusi

Na voljo je več kot 80 tekmovanj z zgodnjim izplačilom z prednostjo 2 golov. Dobičkonosen bonus za vse stranke stavnega portala Bet365! Nova promocija.
Sklenite večkratne stave na svoje najljubše športe in pridobite priložnost, da povečate svoje dobitke do 70 %!
Stavite na National Basketball Association in prejmite predčasno izplačilo, če izbrana ekipa vodi za 20 točk! Aktualna današnja ponudba za nove stranke!

Nobena lokalna stavnica ne bo ponudila tako velikega števila bonusov, kot jih imajo spletne stavnice. Standardne promocije vključujejo bonuse za depozite, brezplačne stave, promocijske kode. Poleg tega imajo vodilni spletni operaterji v svojem arzenalu tudi uporabne funkcije za dvig denarja pred koncem tekme in preden je stava prodana. Omeniti velja tudi, da mnoge stavnice zaračunavajo vračilo denarja, tako da izguba ni bila tako žaljiva.

Vrste stav pri stavnicah

Če je vaš cilj igrati športne stave in služiti zaslužek, je pomembno, da dobro razumete, katere vrste športnih parov in vrste stav obstajajo. Stavnikom začetnikom smo pripravljeni pomagati, zato smo pripravili razlage za tri glavne vrste parov in opise njihovih različic. Če igralec razume, kakšne stave obstajajo, bo lahko naredil pravilno napoved in izbral rezultat tekme, ki bo prinesel dobiček.

Posamezne stopnje

Osnova vsake uspešne napovedi je poznavanje temeljnih konceptov športnih stav. Zato je pomembno vedeti in razlikovati, kakšne tarife obstajajo in katere tarife ponuja operater. Skupno obstajajo tri vrste parov – enojni, večkratni in dodatni trg. Ko gre za posamezen par, to pomeni, da igralec pripravlja napoved/napovedi za en športni dogodek.

Ordinary

Najenostavnejša in najbolj razumljiva za začetnike je enojna stava( оrdinary ). Rezultat takšne transakcije je lahko igralčeva zmaga, izguba ali vračilo denarja. V kuponu je enotna stava videti kot stava na izid enega dogodka. Rezultat z uspešno napovedjo se izračuna z množenjem zneska stave z označenim koeficientom.

Dvojna možnost

Športne stave v formatu “Dvojna priložnost” pomenijo možnost igranja na dveh dogodkih. Po eni strani si stavitelec poveča možnosti za dobitek. Vendar spletne stavnice praviloma ponujajo manj ugodne kvote za takšne stave. Med pripravo kupona “Dvojna priložnost” lahko igralec izbere rezultate:

 • zmaga ene izmed ekip;
 • zmaga ene ekipe ali neodločen rezultat.

Hendikep

V primeru, da se na športnem dogodku udeležita jasen favorit in avtsajder, vam stavni klub omogoča sklenitev športnih stav v formatu handicap. To vrsto stave lahko izberete in položite, ko eden od igralcev na igrišču prejme prednost v točkah že na začetku obračuna. Ta pristop vam omogoča, da izenačite možnosti za pričakovani rezultat. Različica hendikepa je azijski hendikep, ko na igrišču na začetku konfrontacije očiten zunanji igralec prejme hendikep z vrednostjo, ki bo večkratnik 0,25. Takšna stava je zanimiva, ker jo je težje napovedati.

Skupaj

Športna stava “Total” je izbira pogumnih, izkušenih in tveganih stavnikov. Ko sklene stavo na skupni seštevek, igralec stavi na število doseženih golov ali točk. Spletni operater nato ponudi določeno vrednost, ki jo določi sam, stranka pisarne pa mora predvideti, ali bo takšen rezultat v igri ali bo presežen. Skupna stava je postavljena z oznako več ali manj. Na spletnih straneh stavnih klubov lahko najdete stave na skupni seštevek z azijskim hendikepom, torej na seznamu obstaja možnost stave, kjer zunanji igralec na začetku tekme prejme 0,5, 1,25, 2,5 točke npr. .

Večkraten

Večkratne stave veljajo za priljubljeno vrsto športnih stav. Ta oblika dogovora omogoča stavniku, da izbere dve ali več tekem, za katere daje napovedi. Večkratne stave so zanimive v tem, da je v uspešnem scenariju znesek dobička nekajkrat višji kot pri enojni stavi. Po drugi strani pa so stave na več športov preproste in zapletene.

Prva vrsta večkratnih stav vključuje:

Ekspresne stave

Če ima igralec v kuponu označene napovedi za izide dveh ali več tekem, se takšna stava imenuje ekspresna stava. Ta oblika športnih stav je priljubljena pri mnogih stavnicah, saj je znesek dobitkov večkrat večji kot pri eni sami stavi. Stranka stavnice je zmagala, če je pravilno napovedala vse tekme, izbrane v kuponu. Nato se dobiček izračuna z množenjem vseh koeficientov, nato pa se končni koeficient pomnoži z zneskom stave. Če pa je bil vsaj en dogodek napovedan napačno, stava pogori.

Športna stavnica Bet365 ponuja številne bonuse za tiste, ki radi sklepajo hitre stave. Poleg tega stavna hiša zagotavlja nekatere najugodnejše kvote za nogomet, tenis in košarko.

Sistem

Sistem velja za bolj virtuozno različico športnega para. Takšen kupon vključuje več ekspresnih ponudb. Stavnica daje igralcu pravico, da izbere eno od možnosti. Na primer, pisarniški sistem ponuja izbiro 3 od 4, 2 od 5 ali 4 od 6. Če želite zaslužiti denar na takem paru, je potrebno, da je igralčeva napoved pravilna za vse izbrane dogodke. V skladu s tem bo znesek dobička zadovoljen z velikim multiplikatorjem.

Poleg ekspresnih in sistemskih stav so lahko kompleksne tudi večšportne stave. Take stave vključujejo več nepovezanih športnih tekem. Stavnik na primer sklene kompleksno večkratno stavo, v kateri je pet ordinarjev in štirje sistemi z različnimi ekspresnimi možnostmi.

Dodatno

Kaj je zanimivo pri ponudbah spletnih stavnic? Seveda, raznolikost. Na naši strani vam bomo predstavili možnosti dodatnih športnih stav, ki so vedno priljubljene med sodobnimi hazarderji:

Točen rezultat

Stave na točen rezultat praviloma stavne družbe ponujajo na omejenem številu vrstic. Tako se lahko dogovorite za točen rezultat za nogometne tekme, odbojkarske tekme in teniške turnirje. Za pravilno napoved izkušeni igralci stav uporabljajo strategije, ki temeljijo na teoriji verjetnosti.

Stave na čas

Na polovico tekme lahko stavite na enak način kot na celotno igro. Igralec lahko napove neodločen izid ali pa za zmagovalca izbere enega izmed obeh nasprotnikov. Če je stava na čas odigrana, potem ste lahko zadovoljni s prejetim dohodkom ali pa poskusite napovedati izid celotne tekme v prihodnosti.

Kdo bo dosegel zadetek

Pogosto vrhunski stavni klubi ponujajo takšno stavno možnost, kot je izbira imena igralca, ki bo dosegel gol. Med seznamom predlaganih članov ekipe mora boljši izbrati avtorja zadetka. Če je v totalizatorju takšna stavna možnost, potem del sistema ponuja izbiro števila golov, ki jih igralec lahko doseže med tekmo.

Stavite na prve minute tekme

Nekatera podjetja za stave z najvišjimi kvotami ponujajo takšne vrste športnih stav, kot so stave na prve minute tekme. Napovedovanje izida v takem poslu ni enostavno, vendar se splača. Spletni operaterji pogosto ponujajo naslednje možnosti:

 • ali lahko ena od nasprotnih ekip doseže zadetek v začetku tekme;
 • ali bo sodnik dosodil udarec iz kota;
 • ali bo igralec ene izmed ekip prejel rumeni karton.

Vrstica stavnic

Ko odprete spletno mesto ene od izbranih stavnic, lahko novinca stavite zmedejo obilice športnih navodil in slikanja. V našem gradivu vam bomo pomagali pri odločitvi o smeri, razumeli, na kaj morate staviti in kakšna je razlika med stavami pred tekmo in transakcijami, ki se izvajajo v realnem času. Vsaka vrhunska stavnica maksimalno pokriva športne dogodke. Na spletnih straneh vodilnih uradov linija vključuje več deset športnih disciplin, vključno:

 • vrhunske destinacije – nogomet, košarka, odbojka, hokej, tenis, kriket, ameriški nogomet, boks, MMA;
 • bolj eksotični športi – badminton, baseball, biatlon, bandy, hurling, pasje dirke, floorball, curling, kasaški tek, lacrosse in drugi;
 • e-športne discipline;
 • virtualne športe.

Prematche

Stave pred tekmo pomenijo sklepanje športnih stav pri stavnici na dogodek, ki se bo začel ob določenem času in datumu. Tako je stava pred tekmo vnaprej dogovorjen dogovor z operaterjem za tekmo. Seznam stav pred začetkom tekme je obsežnejši, kvote pred tekmo pa so vedno fiksne in se le redko spremenijo. Takšne stave so preproste, jasne in postavljene brez odlašanja.

Stave v živo

Stave v živo, poznane tudi kot stave v živo, se nanašajo na tekme, ki se odigrajo po začetku tekme. To gledalcem omogoča, da stavijo ves čas igre, ne tik pred njenim začetkom, kar povzroči, da se kvote spreminjajo glede na dogajanje med igro. Ko igralec spozna, kaj je stava v živo, se začne njegova uspešna pot v svetu stav. Stave v realnem času so v mnogih državah, tudi v Sloveniji, eden najpogostejših vidikov iger na srečo.

Povpraševanje po stavah v živo je veliko. Danes, v času hitrega razvoja inovativnih tehnologij, so še toliko bolj priljubljeni. Vsako leto je potreba po stavah v živo na različnih področjih športa večja. Če želite skleniti stavo, je dovolj, da imate samo dostop do interneta in pripomoček. Boljši lahko sklepa stave v živo iz svojega računalnika ali mobilnega telefona. Razpoložljivost stav v živo privablja vse več igralcev, saj je takšne stave mogoče skleniti takoj in na kraju samem. Med nadaljevanjem igre se bodo kvote nenehno spreminjale, kar bo profesionalnim igralcem zagotovilo maržo, ki jo potrebujejo za zmagovalno stavo.

Kakšne so kvote in marže pri stavnicah?

Da bi uspel pri športnih stavah, mora stavitelj razumeti, kaj so kvote in marže. Pri tem smo vam pripravljeni pomagati. Kvote pri športnih stavah so eden izmed ključnih parametrov, ki bi se jih moral zavedati vsak stavni igralec, ki se začne redno ukvarjati s stavami. Koeficient je numerični kazalnik, ki ga izračunajo analitiki stavnega podjetja in odraža verjetnost določenega izida športnega dogodka. Ta slika prikazuje, kakšne so možnosti za prenos stave na določen rezultat:

 • zmaga ali izguba ekipe/igralca;
 • žrebanje;
 • drugi rezultati.

Koeficient neposredno vpliva na to, koliko dobička bo igralec prejel s pravilno napovedjo.

Igralci morajo vedno preveriti kvote, ko izračunajo možni dobiček. Dolgo pred tekmo se je treba navaditi oceniti dobitek, ki ga lahko dobite, in ga primerjati s tveganjem stave. Na tistih tekmah, kjer stavnice uporabljajo klasične kotacije, je precej enostavno izračunati stave. Dovolj je, da igralec znesek svoje stave pomnoži s številčno vrednostjo koeficienta. Ob upoštevanju seznama stavnice igralec s pomočjo koeficienta prejme informacije o tem, koliko je potencialna stava zmagovalna, kolikšen bo dobiček.

Z matematičnega vidika koeficient odraža pričakovano pogostost, pri kateri se lahko zgodi ta ali oni dogodek. Osnova za oblikovanje koeficienta je osnovna verjetnost dogodkov, ki jo uporablja stavnica za postavitev bodoče stave na linijo. Hkrati pa koeficienti niso konstantna vrednost in so predmet stalne dinamike. Zahvaljujoč tem indikatorjem je linija nenehno v gibanju, kar ustvarja nove pogoje za nadaljevanje igre. Takoj, ko se spremeni verjetnost določenega dogodka, takoj ko se na liniji začne čutiti pritisk igralcev, je treba pričakovati spremembo koeficienta.

Na končni znesek dobička vpliva tudi marža, ki jo postavi spletna stavnica.

Glavni del dohodka stavnega podjetja predstavlja marža. Kaj je to? Margina je provizija, ki jo spletni operater prejme od vsake športne stave, ki jo položijo igralci. Hkrati pisarna vedno prejme dohodek v obliki marže, ne glede na rezultat. Poznavanje marže stavnice omogoča igralcem, da izberejo najbolj donosne ponudbe. Nižja kot je stopnja marže, višje so kvote, prikazane v vrstici.

Na katere športe je najbolje staviti?

Vsak igralec ima pravico, da se samostojno odloči, kateri šport ga zanima in na katero tekmo želi staviti. Sodobne stavnice ponujajo ogromno izbiro destinacij, obsežna paleta je polna raznolikosti in preseneča z eksotičnimi destinacijami. Vendar pa je na spletnih mestih pisarn v vrstici vedno na voljo izbor vrhunskih športov, za katere lahko vedno opazujete visoke kvote in globoko slikanje.

Naslednje discipline so bile in ostajajo najbolj priljubljeni in iskani športi za stave:

Nogomet

Nogomet je nedvomno najbolj ikoničen šport na svetu. Zato je za začetnike bolje, da začnejo s stavami na nogometne tekme. Praviloma skoraj vsi razumejo bistvo igre, zato lahko na nogometnih stavah zmagajo tudi neizkušeni igralci. Poleg tega vrhunske stavnice na nogometna prvenstva postavljajo nizke marže in visoke kvote. Med ključnimi prednostmi stav na nogomet je treba izpostaviti naslednje:

 • detajlno slikanje;
 • spletni prenosi prvenstev;
 • prost in brezplačen dostop do najnovejših informacij za napovedovanje;
 • tekme se redno igrajo.

Tenis

Drugi, nič manj priljubljen šport pri stavah je tenis. To je predvsem posledica dejstva, da se teniške igre odvijajo skoraj vsak dan. Tudi če preučujete nasprotujoče si strani, lahko napoveste, kdo bo zmagovalec, saj gre vsaka tekma za zmago in igralci dajo vse od sebe. Ključne prednosti stav na tenis so naslednje:

 • teniški turnirji potekajo skozi celo leto;
 • informacije o igralcih so na voljo na spletu;
 • enostavnost analize;
 • obstaja veliko priljubljenih in učinkovitih strategij za uspešne teniške stave.

Košarka

Košarka upravičeno velja za eno najbolj živahnih in najbolj dinamičnih športnih iger. Zato so stave na košarkarske tekme vedno zanimive zaradi globoke poslikave in variabilnosti. Po statističnih podatkih vsako leto število košarkarskih prvenstev, tekmovanj in turnirjev vztrajno narašča. Vsaka vrhunska stavnica ponuja dobro razvito linijo košarkarskih tekem, visoke kvote in redne spletne prenose.

Konjske dirke

Stave na konjske dirke ponujajo popolnoma vsa stavna podjetja po vsem svetu. Stave na konjske dirke so prve vrste stav in imajo pomembno vlogo pri razvoju svetovnega stavništva. Vsako leto v različnih državah poteka na tisoče dirk, na katerih sodelujejo najboljši konji. Hkrati pa je bistvo stav preprosto – predvideti morate, kateri konj bo prvi pritekel v cilj. Glavna stvar je hkrati preučiti konje in upoštevati zunanje dejavnike, ki lahko vplivajo na izid dirk. Spletne stavnice ponujajo visoke kvote za velike dogodke v konjeniškem svetu, stavniki pa lahko s pravim pristopom zaslužijo velike dobičke.

Kiberšport

Ešport danes predstavlja ločeno tržno nišo v športnih stavah. Vsaka posamezna računalniška igra je v zadnjem času postala e-športna disciplina, na katero je mogoče staviti pred ali med virtualno tekmo. Danes so posebno povpraševanje po svetovno znanih računalniških igrah, kot so Dota 2, CS GO, Rainbow Six, League of Legends, World of Tanks, Warface, Hearthstone in druge.

Hudi boji, spektakularni pretepi, dobro zasnovana grafika in edinstvene sposobnosti junakov – to še zdaleč niso vse prednosti sodobnega e-športa. Ljubitelji tega trenda lahko dajejo obetavne napovedi, stavijo na različne rezultate kibernetskih tekem in gledajo spektakularne bitke zahvaljujoč video prenosom.

Menjalnica športnih stav

Novi igralci se ne zavedajo, kako raznolik je svet športnih stav. Predstavili vam bomo ločeno smer pri športnih stavah. Da bi dosegli široko občinstvo, vodilni stavni klubi združujejo več formatov, vključno s stavno borzo. Poleg tega na internetu obstajajo ločene spletne platforme, ki so specializirane za sprejemanje stav med igralci.

Stavna borza je spletna platforma, kjer lahko igralci stavijo na športne (in ne samo) dogodke neposredno drug z drugim.

Na takšnih spletnih mestih je vse zgrajeno na principu izmenjave. Organizatorji zaslužijo tako, da zaračunajo provizijo na dobitke, ne na rezervo. To omogoča borzam, da ponujajo precej privlačne ponudbe – čeprav potencialni dobitek igralca po odbitku obresti ni bistveno slabši od dohodka od stav, ki se izvajajo pri stavnicah z nizkimi maržami.

Na stavni borzi se igralcu zaračuna provizija, na stavnici pa marža.

Pogosto so igralci začetniki izgubljeni in se ne morejo odločiti, kaj je zanje bolj donosno – igrati na borzi ali staviti v preverjeno in znano stavnico? Pomagali vam bomo razumeti, katere so prednosti in slabosti borze stav:


Prednosti

Pomanjkljivosti

 • Višje kvote v primerjavi s stavnicami. Če stavnice same delujejo kot regulatorji, potem se na borzah kotacije regulirajo spontano pod vplivom predlogov samih igralcev. Številke so običajno višje, pristojbine pa nižje.

 • Odlična priložnost za udeleženca, da igra vlogo stavnice in samostojno izračuna, odda ponudbo in analizira odziv trga.

 • Trgovanje na borzi poteka neprekinjeno do konca tekme.

 • Bolj zapleten mehanizem dela, saj igralec neodvisno postavlja pogoje. Ta pristop zahteva bolj natančno pripravo in poglobljeno analizo.

 • Stava morda ne bo delovala, če ni nobenega nasprotnika, ki bi bil pripravljen sprejeti izziv. Zgodi se, da je težko najti igralce, ki so pripravljeni staviti na nasprotni rezultat.

 • Težko je promovirati akumulatorje na borzi stav. Kljub dejstvu, da menjalni sistem zagotavlja takšno storitev, je tistih, ki želijo staviti na ekspresne stave, manj kot med strankami stavnic.

Navodila o tem, kako staviti na šport za začetnika

Predvsem za tiste, ki so šele začeli odkrivati svet športnih stav, nudimo pomoč, da ugotovite, kako se pravilno lotiti stav. Uspeh je vedno mogoče doseči s kompetentnim in integriranim pristopom. Če korak za korakom proučujete področje športnih stav in izberete zanesljivega operaterja, bo sreča igralcu zagotovo naklonjena. Torej, kje začne neizkušeni boljši? Priporočamo naslednje:

Izbiranje stavnice

V zadnjih nekaj letih se je pojavilo toliko stavnic, da se je včasih težko hitro pravilno odločiti. Zanesljiv spletni operater pa je zagotovilo za uspešne stave in zagotovilo za izplačilo dobitkov. Zato priporočamo, da skrbno izberete stavni portal za stave in pri tem upoštevate naslednja merila:

 • razpoložljivost dokumenta, ki dovoljuje dejavnost;
 • širina pokrivanja športnih dogodkov;
 • nabor športnih disciplin;
 • različne virtualne igre in zabava poleg športnih stav;
 • vrednosti koeficientov in velikosti zastavljenega kritja;
 • globina slikanja in možnosti za rezultate;
 • dostop do spletnih prenosov;
 • spremenljivost plačilnih sistemov;
 • možnost plačevanja stav v primerni (lokalni) valuti;
 • sprejemanje stav v živo;
 • razpoložljivost lastniškega razvoja programske opreme (aplikacij) za pametne telefone;
 • program bonusov in donosne promocije.

Licenčna stavnica, ki si zasluži pozornost in zaupanje, svojim uporabnikom zagotavlja stilsko oblikovano spletno stran z odlično funkcionalnostjo. Igralec se lahko seznani z informacijami o podjetju, si ogleda licenco in kontakte službe za tehnično podporo. Poleg tega zanesljiva pisarna vedno omogoča dostop do celotnega seznama disciplin, zagotavlja podatke o razpoložljivih finančnih instrumentih s podrobnostmi o limitih, uvaja pravila uporabniške pogodbe in politiko odgovornega igranja iger na srečo.

Registracija in prvi depozit

Za začetek sklepanja športnih stav mora igralec ustvariti račun in napolniti račun. Polnoletni uporabniki praviloma dobijo pravico postati stranka operaterja.

Za slovenske igralce vodilni stavni klubi ponujajo bonuse dobrodošlice ob prvem vplačilu v višini 100% ali več!

Običajno postopek registracije novega igralca traja nekaj minut. V spletnem vprašalniku upravljavec zahteva vnos zanesljivih osebnih podatkov in to so lahko naslednji podatki:

 • ime in priimek;
 • prijava in geslo iz pisarne;
 • datum rojstva;
 • kraj stalnega prebivališča;
 • valuta za igralni račun;
 • številka mobilnega telefona;
 • e-pošta in drugo.

Pogosto vas stavni klubi v registracijskem obrazcu prosijo, da navedete del tega seznama, obrazec pa ima tudi polje, v katerem lahko aktivirate promocijsko kodo za povečanje začetnega bonusa. Praviloma igralec po shranjevanju profila po e-pošti ali telefonu prejme kodo za preverjanje, ki vam omogoča zagon ustvarjenega računa. Stavnica Bet365 se ponaša z eno najlažjih in najhitrejših registracij, ki omogoča uporabnikom enostaven dostop do svojega računa prek Bet365 Login, kar vodi do hitrega začetka stav in uživanja v številnih igralnih možnostih, ki jih ponuja.

V pisarni nove stranke spletni operater ponuja možnost upravljanja denarnice, kjer je na voljo funkcija polnjenja računa in dviga denarja. Za depozit vrhunske pisarne ponujajo uporabo različnih možnosti plačilnih instrumentov, in sicer:

 • bančne plastične kartice Visa, MasterCard, Maestro;
 • elektronske denarnice;
 • plačilni sistemi Skrill, Skrill 1-Tap, Neteller, ecoPayz, AstroPay Wallet in drugi;
 • Internetno bančništvo;
 • predplačniške kartice – Paysafecard;
 • kriptovaluta;
 • storitev mobilnih podjetij.

Izbor stav in športne stave

Polog, ki je v trenutku nakazan na račun stranke stavnice, omogoča igralcu, da nemudoma nadaljuje z izvedbo športne stave. Najpomembnejša stvar pri tem je izbrati pravo smer in narediti natančno napoved. Funkcionalnost vodilnih stavnih platform je zasnovana tako, da lahko igralec enostavno in hitro sklene stavo. Glavna stvar hkrati je oceniti trg in izbrati želeni rezultat.

Za začetnika je najbolje, da izbere športno smer, v katero se razume. Prav tako je priporočljivo, da se odločite za vrhunske discipline, kjer operater praviloma ponuja visoke kvote. Običajno so na spletnih straneh podjetij v ospredju najpomembnejše in obsežnejše tekme in prvenstva, v katerih se zlahka znajdejo številni novinci. Prav tako vedno priloži strukturiran seznam vseh razpoložljivih napotitev in predlogov.

Mehanika spletnega vira vam omogoča hitro sklenitev stave. Stavnik mora upoštevati nekaj preprostih korakov:

 • uporaba filtrov za izbiro posamezne tekme/turnirja/prvenstva;
 • označite pričakovani izid s klikom na kvote dogodka;
 • v kupon, ki se ustvari samodejno, vnesite znesek stave ali nadaljujte z izbiro tekem, če bo igralec stavil akumulacijsko stavo;
 • prihranite kupon.

Izračun stave in dvig dobitkov

Bistvena prednost stav na spletnih straneh spletnih stavnic je med drugim hiter izračun stave in možnost takojšnjega dviga priigranega denarja. Takoj ko se tekma, na katero je igralec stavil denar, konča, stavniška družba sešteje dogovor. Če je stavniku uspelo narediti pravilno napoved, bo lahko v svoji pisarni v nekaj minutah opazoval zgodovino stave in znesek dobitkov.

Sistem vam omogoča dvig dobička na enak način, kot je bil uporabljen za polog. Pred prvim dvigom denarja pa marsikatera stavnica zahteva verifikacijo, kar je povsem logično in precej enostavno. Tako igralni klub izključuje primere goljufij in skrbi za varnost sredstev svojih strank. Preverjanje vaše identitete je dokaj enostavno, saj mora igralec za to naložiti in poslati skenirano kopijo potnega lista / osebne izkaznice / vozniškega dovoljenja.

Nasveti za športne stave

Tukaj smo zbrali izbor najpomembnejših in koristnih nasvetov za tiste, ki šele začenjajo svojo pot v svetu spletnih stav. Torej uspešni igralci priporočajo, da bodite pozorni na naslednje nianse in upoštevate takšne točke:

Stavite samo na strani zanesljivih stavnic

Svoja osebna sredstva se splača zaupati samo zanesljivemu stavnici, ki ima licenco in se ponaša z brezhibnim ugledom na trgu športnih stav. Kljub dejstvu, da je na internetu ogromno stavnih platform, je vredno porabiti čas in preučiti ocene najboljših stavnic. Takšni operaterji niso zaman uvrščeni na lestvico najboljših, saj zagotavljajo pošteno igro, hitra plačila in zaščito računov svojih komitentov.

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
4.5
50% do 200€ + 5€ Bonus dobrodošlice
4.8
100% do 122€ Bonus dobrodošlice
5.0
Bonus €30 brezplačna stava
4.0
100% do 100€ Bonus dobrodošlice
4.8
100% do €100 Bonus dobrodošlice
4.0

Izberite dobičkonosne kvote

Želite prejeti velik znesek dobička? Potem morate najprej biti pozorni na raven predlaganih koeficientov. Od njih je odvisna velikost izplačila, če stava zmaga. Na naši spletni strani si lahko ogledate povzetek in skener vrstic stavnic, da hitro ugotovite, kateri operater ponuja najugodnejše pogoje za posamezno tekmo.

Stavite na šport, ki poznate

Pri napovedovanju izida tekme je mogoče doseči uspeh, ko igralec dobro pozna izbrano disciplino. Če razumete pravila igre, lahko razumete bistvo dogajanja na igrišču in napoveste izid srečanja. Poleg tega, če je boljši seznanjen s sestavo ekip, ve, kako analizirati statistiko prejšnjih tekem, potem ima vse možnosti, da stavi na šport, ki bo prinesel dober dohodek.

Spremljajte svoj denarni račun

Stanje igralnega računa je treba obravnavati razumno in kompetentno. Tak koncept, kot je upravljanje bankrolla, dobro poznajo uspešni igralci stav, ki so navajeni načrtovati svoj proračun. Začetnikom priporočamo, da se naučijo pravilno upravljati s svojim denarjem. Načrtovanje bankrolla vam omogoča, da analizirate znesek prejetega dobička in porabljena sredstva, primerjate te vrednosti in razvijete proračun za nadaljnje igranje iger na srečo na športnih stavah.

Preden položite stave, morate vzpostaviti bankroll, ker je to pomemben trenutek kompetentne igre in nadzora pred velikimi izgubami. Med osnovnimi načeli oblikovanja bankrolla je treba izpostaviti naslednje:

 • za športno stavo morate porabiti toliko denarja, da se ne bojite, da bi ga izgubili;
 • vnaprej je treba določiti najvišji dovoljeni znesek stroškov in možne izgube za en dan, za teden in v enem mesecu;
 • je vredno porabiti denar za športne stave na dogodke, v katerih je igralec samozavesten;
 • za uspešne stave je priporočljivo uporabljati preizkušene strategije in taktike;
 • preden sklenete športno stavo, je vredno analizirati, prebrati napovedi in statistiko v zaupanja vrednih medijih in družbenih omrežjih;
 • ni treba zapravljati denarja za stave po izgubi, da bi si povrnili v navalu čustev.

Vedite, kdaj se morate ustaviti

Navdušenje in val čustev pri igralcih se pojavita, ko prejmejo velik dobitek ali izgubijo. Pod vplivom čustev se številni začetniki in izkušeni boljši igralci pogosto zlomijo in začnejo igrati, da bi ponovno ujeli izgubljeno ali znova poskusili srečo. Da bi se izognili nepopravljivim stvarem (velikim izgubam ali odvisnosti od iger na srečo), morate vnaprej načrtovati določen cilj igre, določiti omejitve dobitkov in izgub, da se ne poglobite v igro.

Številni izkušeni igralci stav za športne stave določijo udoben čas v dnevu, ko možgani niso preobremenjeni z negativnimi dogodki ali utrujenostjo po delovnem dnevu, težkem tednu itd. Za uspešno napovedovanje izbranih dvobojev je priporočljivo izbrati čas, ko je igralec poln energije in dobre volje.

Uporabite bonuse stavnic

StaveSI
Bonus Code
Novo darilo Bet at Home. Pridobite 50 % svojega pologa za spletne športne stave! Pogoji in pravila promocije.
Ekskluzivna promocija stavnice!
StaveSI
Bonus Code
Registrirajte se na spletni strani stavnice Bet365 s promocijsko kodo in pridobite dodaten bonus!
Nova stavnica promo koda!
Pridobite najboljše stavne kvote brezplačno! Stavite na vaše najljubše športne tekme po najboljših kvotah prav zdaj. Najboljša ponudba mednarodne stavnice za slovenske stranke. Izkoristite promocijo še danes in začnite zmagovati!
Posebna promocija za stranke stavnice Bet365!

Če želite uspešno sklepati športne stave, ne pozabite uporabiti bonusov, ki jih vedno ponujajo vodilne stavnice. Vsako znano stavno podjetje praviloma vedno velikodušno sprejme nove igralce in posledično zagotovi bonuse rednim strankam. Igralci naj uporabljajo bonuse za ponovno nalaganje in brezplačne stave, da ne le pridobijo izkušnje pri športnih stavah, ampak tudi povečajo možnosti za dobitek pravega denarja z darilnimi sredstvi operaterja.

Osnovni izrazi stavnega slenga

Pogosto lahko novi igralci pri preučevanju člankov in ocen priljubljenih kaparjev naletijo na terminologijo, ki je ne razumejo. Da bi začetnikom olajšali razumevanje nekaterih pojmov in hitro razumeli proces uspešnega stavništva, smo sestavili tabelo glavnih izrazov v stavnem slengu:

Izraz

Razjasnitev

Upstreak

- več stav zapored, ki so prinesle dobitek.

Veliki trg (Bigmarket)

- tekma/prvenstvo, za katero spletna stavnica ponuja velike stave.

Pospeševalnik (Booster)

- športne stave z nizkim koeficientom.

Vilice

- številne športne stave v eni vrstici, ki zagotavljajo dobiček brez sklicevanja na rezultat srečanja.

Povratek

- prenos denarja za stavo igralcu, če je bila tekma odpovedana ali označena kot dogovorjena.

Padajoči niz (Downstreak)

- podaljšano obdobje izgubljenih stav.

Ponavljanje

- ponavljanje športne stave.

Insajd

- informacije o rezultatu prihajajočega športnega srečanja.

Kambek

- nepredvidene okoliščine, ki so privedle do dobitka stave.

Vrstica (line)

- popoln seznam vseh športnih področij, kvot in izidov, na katere operater sprejema stave.

Previsoke stave

- velika vsota denarja za eno stavo.

Tekma z nizkim zadetkom

- športna tekma z majhnim številom golov.

Razpis (možnosti)

- podrobnosti o stavnih možnostih, ki jih igralec lahko postavi v linijo.

Javni stave

- najbolj polpolarna športna stava, ki jo sklene veliko igralcev v vrsti.

Preskok (Skip)

- prisilna deaktivacija športne stave, če je možnost izgube velika.

Flat (tip strategije)

- neke vrste strategija, po kateri namerava igralec na vsako športno stavo vložiti določen znesek denarja.

Freebet

- brezplačna stava, katere pogoje postavlja spletni operater.

Marathonbet pogosta vprašanja

 • Ali se je za sklepanje športnih stav potrebno registrirati pri Marathon Bet?

  MarathonBet je licenčno podjetje, zato so vse postavljene stave zakonite. Za sklepanje poslov za šport mora uporabnik ustvariti račun, potrditi polnoletnost in položiti sredstva v svojem imenu.

 • Ali potrebujem preverjanje pri MarathonBet?

  Postopek identifikacije je obvezen, zato mora vsak novi igralec svojo identiteto potrditi z ustreznimi dokumenti. Običajno so za to potrebni optično prebrani potni list ali vozniško dovoljenje, osebna izkaznica ali mednarodni potni list.

 • Zakaj se preverjanje izvaja pri Marathon Bet?

  Preverjanje pristnosti vam omogoča, da izključite primere goljufije, uporabo računa s strani nepooblaščenih oseb, ustvarjanje več računov s strani enega uporabnika in tudi preverjanje polnoletnosti.

 • Ali lahko igralci iz Slovenije sklepajo športne stave pri MarathonBet?

  Slovenskim uporabnikom je omogočeno prosto ustvarjanje računa, polnjenje računa v grivnah in kibernetske stave na kateri koli športni smeri, ki jo ponuja operater.

 • Kako hitro se poravna izid športnih stav v stavnici Marathonbet?

  Podjetje sešteje oddane stave nekaj minut po koncu tekme.

 • Kako lahko igralec izve rezultat športne stave, sklenjene v Marathonbet?

  Uporabnik lahko po avtorizaciji v svojem osebnem računu preveri rezultate sklenjenih in izračunanih stav v stavnem klubu.

 • Ali stavnica Marathonbet omogoča dostop do spletnih prenosov tekem in turnirjev?

  Da, spletno mesto operaterja ponuja spletne oddaje v visoki kakovosti.

 • Katere formate športnih stav sprejema stavniška družba Marathonbet?

  Registrirani igralci svavnice Marathonbet lahko izdajo single, akumulatorje in sisteme.