Veliki finale Pokala Slovenije v odbojki

Rate this post

Danes, 11. marca 2023, bo od 17. ure dalje v Rdeči dvorani veliki finale Pokala Slovenije v odbojki 2022/23.

Obeta se veliki finale, kjer se bosta udarila večna tekmeca.

Razpored tekem:

  • Finale, Calcit Volley –  Nova KBM Branik, 17:00.
  • Finale, ACH Volley Ljubljana – Calcit Volley, 20:00.

Organizatorji so sporočili, da je prodanih že več kot 95 odstotkov vseh vstopnic in da bodo po potrebi razširili tribune in vsem gledalcem omogočili ogled obeh tekem.

S povratno tekmo polfinala srednjeevropske lige se nadaljuje niz zaporednih tekem med odbojkarji Kamnika in Maribora.

To bo že četrta medsebojna tekma v dobrih desetih dneh. Bolje so se odrezale Mariborčanke, ki so zmagale na obeh prvenstvenih tekmah, Kamničanke le na eni, a zmagi Nove KBM Branik nista vplivali na vrstni red po koncu rednega dela prve odbojkarske lige Šport kluba, tako z zmago v Mariboru je ekipa Calcit Volley na poti v finale srednjeevropske lige.

Sestave ekip pred finalom so že znane in bodo naslednje:

Ženske Calcit Volley (Kamnik)

Ženske Nova KBM Branik (Maribor)

Moški ACH Volley (Ljubljana)

Moški Calcit Volley (Kamnik)

Odbojkarski pokalni zmagovalci bodo določeni v soboto v Velenju. Pomerili se bosta ženski ekipi Calcit Volley in Nova KBM Branik, moška ekipa Calcita pa se bo spopadla tudi z v tej sezoni neporaženo ekipo ACH Volley. Na tiskovni konferenci v Velenji so vsi štirje tabori obljubili, da se bodo do zadnjega borili za prvo letošnjo Lavro.

Poleg lovorik državnih pokalov in prvenstev je ACH Volley v igri tudi za eno mesto v Mevza srednjeevropski ligi. Ljubljanski odbojkarji bodo danes ob 20. uri nastopili v vlogi izrazitih favoritov proti Kamničanom, ki so v tej sezoni zmagali na vseh tekmah na domačih tleh.

V polfinalu so Ljubljančani v obeh tekmah premagali Salonit iz Anhovega, Kamničani pa so v dveh tekmah tesno premagali Maribor. V medsebojnih dvobojih je ACH dobil vse dvoboje, vendar nobenega s 3–0 v nizih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja