Igra do zadnje enajstmetrovke v Superpokalu UEFA

Rate this post

16 avgusta zvečer se je končala tekma za UEFA Super Cup. Angleški nogometni klub “Manchester City” je v streljanju enajstmetrovk premagal špansko “Sevillo”. Srečanje je potekalo na stadionu Karaiskakis v Pireju, ki se nahaja blizu od Aten.

Kljub temu, da so mnogi govorili o lahki zmagi Manchester Cityja, je ekipa iz Španije prikazala dobro igro in “meščani” so se morali potruditi za zmago. Posest žoge na igrišču je bila popolnoma v rokah nogometašev Manchester Cityja in je znašala 72 %, a tudi s takšnim nadzorom situacije dolgo časa niso mogli najti prevzema v obrambi Seville.
Glavni del srečanja se je končal z rezultatom 1:1. Za Manchester City je zadel Cole Palmer (63 minuta) Sevilla je zadela Youssefa En-Nesirija (25 minuti) V streljanju enajstmetrovk so Angleži slavili s 5:4, edine 11-metrovke ni uresničil vezist Seville Nemanja Gudel.

Prvič v Superpokalu UEFA je bil uporabljen nov format tekme: po koncu rednega dela z neodločenim izidom ekipi nista igrali dveh dodatnih polčasov po 15 minut, ampak sta takoj izvajali enajstmetrovko.

Manchester City je prvič v svoji zgodovini osvojil UEFA superpokal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja