Bo danes vse odločeno?

4/5 - (1 vote)

Slovensko nogometno reprezentanco danes čaka prvi od dveh zadnjih ciljev v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, ki bo v Nemčiji.  Če bo zmagala v Koebenhavnu, si bo slovenska izbrana vrsta že zagotovila nastop na prvenstvu.  In potem pred domačo tekmo s Kazahstanom v ponedeljek skrb ne bo odveč.

Spomnimo, prejšnja tekma z Dansko se je končala 19 junija 2023 z izidom 1:1.  Nato je potekalo na domačem stadionu Stožice (Ljubljana).

Danes nas čaka deveti krog  tekme ob 21:45 na stadionu Parken (Kopenhagen).  Glavni sodnik tekme bo Španec Jose Sanchez Martinez.

Danska in Slovenija imata po 19 točk.  Kazahstan jih ima 15 in ohranja možnosti za neposredno vstopnico.  Finska se pripravlja na končnico lige narodov – 12 točk dva kroga pred koncem.

Prav Danska je veljala za nespornega favorita v tej skupini, a kot se je izkazalo, ima v boju za prvo mesto veliko tekmecev, med katerimi so bili Slovenci, Finci in nepričakovano Kazahstanci.  Finska je že bila ločena in je zdaj pripravljena na vstop v evro. Ekipi imata zdaj izenačen točkovni izid in si delita prvo mesto v skupini.

Imajo pa Slovenci najboljšo gol razliko in so višje na lestvici.  Ekipa ima precej dobre možnosti za skupni uspeh v tem kvalifikacijskem krogu.

Slovenija je doživela edini poraz na prvenstvu od Finske in je zdaj korak do uvrstitve v finale Eura 2024.  Zmaga nam bo omogočila predčasno proslavljanje uspeha, v primeru remija ali poraza pa bo vse odločeno v zadnjem krogu – Slovenija bo gostila Kazahstan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja