Slovenija je dvoboj s favoritom skupine H zmogla izenačiti

Rate this post

Slovenska nogometna reprezentanca je 19 junija na domačem stadionu Stojice v 4 krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo igrala 1:1 proti Danski.  Tako je Slovencem uspelo v svoj prašiček pospraviti še eno točko.

Finska je ob tem igrala s San Marinom in zanesljivo zmagala s 6:0, Kazahstan je v gosteh z 1:0 ugnal ekipo Severne Irske.

Tako je po štirih krogih lestvica vodilnih v skupini H videti takole: prvo mesto si delita Finska in Kazahstan (obe imata 9 točk), sledita Danska in Slovenija s po 7 točkami, Severna Irska je na 5 mestu z 3 tičkami, in zapira skupino San Marino z reprezentanco, ki ji ni uspelo zmagati na nobeni tekmi.

Izbranci Matjaža Keka bodo kvalifikacije nadaljevali 7 septembra z domačo tekmo proti Severni Irski, 10 septembra pa bo sledilo gostovanje v San Marinu.

Slovenska reprezentanca je proti prvemu favoritu skupine Danski uspela priti do novih točk, kar je dobro vplivalo na razpoloženje ekipe.

Ne glede na izid nekaterih tekem slovenska reprezentanca kaže odlično igro in se je v zadnjem letu močno povzpela na svetovni nogometni lestvici.  Igralcem čestitamo za dober rezultat in se veselimo novih iger.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja