Finale Konferenčne lige UEFA 2023 lepa zmaga West Ham United

Rate this post

Finale Konferenčne lige UEFA 2023, zadnja tekma drugega tekmovanja Konferenčne lige UEFA v zgodovini, je potekala 7 junija 2023 v dvorani Fortuna Arena v Pragi na Češkem.
Konferenčna liga UEFA je novo tekmovanje, ki ga je leta 2021 organizirala UEFA. Gre za tretje najpomembnejše evropsko klubsko tekmovanje za Ligo prvakov in Evropsko ligo. V Konferenčni ligi nastopajo ekipe iz šibkejših evropskih nogometnih prvenstev, ki se niso uvrstile v Ligo prvakov ali Ligo Evropa. Poleg tega lahko ekipe, ki končajo tretje mesto v skupinskem delu Lige Evropa, igrajo tudi v Konferenčni ligi. Turnir poteka v obliki skupinskih turnirjev in končnice, kot je liga Evropa. Zmagovalec UEFA konferenčne lige se bo uvrstil v naslednjo sezono lige Europa.


Tekma se je na tribunah zbrala skoraj 20 tisoč gledalcev. Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Mohamed Saeed Benrahma je uvodni izid na tekmi, ki je v 62 minuti realiziral enajstmetrovko. Čez 5 minut, v 67 minuti srečanja so Italijani rezultat izenačili, se je Fiorentina vrnila, Giacomo Bonaventure je zadel po podaji Nicolasa Gonzaleza. Piko na i je v zadnji minuti rednega dela tekme.ob asistenci Lucasa Paquete postavil Jarrod Bowen iz West Ham Uniteda.
West Ham United je premagal italijansko Fiorentino z 1:2 in se uvrstil v skupinski del Evropske lige UEFA 2023/2024.
Turnir je že drugič potekal v formatu skupinskih turnirjev in končnice, tako kot Liga Evropa. Zmagovalec UEFA konferenčne lige se bo uvrstil v naslednjo sezono lige Europa. Tako že imamo 21 od 58 ekip, ki bodo igrale v Evropski ligi 2024, in čestitamo West Ham Unitedu za uvrstitev v skupinski del.
Stavnica Bet365 je ponudila najboljše kvote za zmago West Ham United v finalu. Njihove kvote so bile najvišje med vsemi ponudniki stav, kar je pomenilo večje potencialne dobitke za tiste, ki so stavili na West Ham United kot zmagovalca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja