Znane so ekipe, ki bodo igrale v polfinalu svetovnega prvenstva v hokeju na ledu leta 2023.

Rate this post

Tekme 1/4 finala so bile v četrtek, 25 maja. V Tampereju sta bili tekmi ZDA-Češka in Kanada-Finska. Švica je igrala v Rigi – Nemčija in Švedska – Latvija.
Reprezentanca ZDA je v 1/4 finalni tekmi svetovnega prvenstva premagala reprezentanco Češke in tako postala prva polfinalistka svetovnega prvenstva v hokeju na ledu 2023, potem ko je z v četrtfinalu s 3:0. Pozabljene zadetke so dosegli Coronato, Perbix in Gauthier.Nemška reprezentanca je v četrtfinalu svetovnega prvenstva premagala Švico – 3:1. Med Nemci so bili Maximilian Kastner, John Peterka in Niko Sturm. Za Švicarje je zadel Jonas Siegenthaler

V Rigi, na stadionu Arena-Riga, je bila četrtfinalna tekma svetovnega prvenstva med reprezentancama Švedske in Latvije. Gostitelji turnirja so zmagali s 3:1.

Kanadska ekipa je v četrtfinalu svetovnega prvenstva premagala Finsko s 4:1. Za severnoameriško ekipo so zadeli Jack Quinn, Samuel Blaise, Michael Carcon in Tyler Toffoli. Finci so označili Teemuja Hartikainena.

V polfinalu turnirja se bo reprezentanca Latvije srečala z reprezentanco Kanade. In ekipa iz Nemčije se bo srečala z ekipo Združenih držav Amerike.
Polfinale bo na sporedu 27 maja.

Turnir se bo z igrami za medalje zaključil v nedeljo, 28 maja.

“Prihaja vrhunec prvenstva v hokeju na ledu, finale Svetovnega prvenstva! Z napetostjo pričakujemo vrhunski obračun med najboljšimi ekipami sveta. Če želite okusiti vzdušje in povečati svoje vznemirjenje, vam toplo priporočam, da postavite svojo stavo na Bet365. Spremljajte izjemno igro, uživajte v adrenalinskem vzdušju in morda celo odnesite domov zmagovalno stavo! Ne zamudite te edinstvene priložnosti in izkoristite svoje znanje o hokeju, da si priskrbite nekaj dodatnih razlogov za navijanje!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja