Svetovno prvenstvo v hokeju 2023 se bliža ekvatorju

Rate this post

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu 2023, trenutno 86 svetovno prvenstvo v hokeju na ledu, bo potekalo od 12 do 28 maja 2023 in ga letos gostita Finska in Latvija. Sprva naj bi ta turnir potekal v Sankt Peterburgu (Rusija), ampak leta 2022 pa je bila državi zaradi invazije na Ukrajino odvzeta pravica do gostitve prvenstva 2023.

Vse igre bodo potekale v dveh arenah: Nokia Arena (Tampere) in Arena Riga (Riga). Vse tekme v skupini A ter 2 četrtfinala, 2 polfinala, tekma za tretje mesto in finale bodo potekali v Nokia Areni. Predtekmovanje bo potekalo po krožnem sistemu – vsaka ekipa igra z vsako. Format svetovnega prvenstva v hokeju na ledu 2023 se ne bo spremenil. Prvenstva se bo udeležilo 14 ekip, ki so se uvrstile v najvišjo ligo po rezultatih svetovnega prvenstva 2022 in 2 ekipi, ki sta se po rezultatih prve lige svetovnega prvenstva 2022 preselili v najvišjo ligo.

Skupina A: Finska, Švedska, Češka, Nemčija, Danska, Francija, Avstrija, Madžarska

Skupina B: Kanada, ZDA, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška, Kazahstan, Slovenija.

Letos je bilo na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu odigranih že 20 tekem, tekme v skupinah se bodo končale 23 maja in prvenstvo prešlo v končnico.

Na turnirju sodeluje 16 ekip, ki so v predtekmovalni fazi razdeljene v dve skupini po osem ekip: skupina A igra svoje tekme na Finskem, skupina B pa v Latviji. Štiri najboljše ekipe iz vsake osmerice se bodo uvrstile v končnico in se pomerile za kolajne svetovnega prvenstva po olimpijskem sistemu: 25 maj – četrtfinale, 27 maj – polfinale, 28 maj – finale in tekma za tretje mesto.

Dobrodošli v razdelek novic o hokeju! Tukaj boste našli najnovejše novice o najpomembnejših tekmovanjih, odličnih srečanjih, napetih prvenstvih, močnih ekipah in urnikih prihajajočih tekem. Ne glede na to, ali ste strasten ljubitelj hokeja ali zgolj občasen spremljevalec, vam bomo prinesli sveže informacije, ozadja dogodkov ter vpogled v najboljše trenutke in dosežke na ledu. Bodite na tekočem s svetom hokeja, izvedite več o najnovejših rezultatih, spremembah v ekipah in napovedih za prihajajoče tekme. Skupaj bomo podoživeli vzdušje, navdušenje in strast, ki jih prinaša ta enkraten šport. Privoščite si najboljšo izkušnjo hokejskih novic in ostanite korak pred ostalimi ljubitelji tega razburljivega športa.

Skupina A

Skupina B

Položaj

Ekipa

Število točk

Položaj

Ekipa

Število točk

1.

ZDA

9

1.

Kanada

8

2.

Švedska

8

2.

Češka

7

3.

Danska

5

3.

Švica

6

4.

Finska

4

4.

Slovaška

4

5.

Francija

3

5.

Kazahstan

2

6.

Avstrija

1

6.

Latvija

2

7.

Madžarska

0

7.

Norveška

1

8.

Nemčija

0

8.

Slovenija

0

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja