Inter je še drugič premagal Milan in se prišel do finala lige prvakov UEFA

Rate this post

V torek 16 maja v 1/2 finale lige pervakov na stadionu v San Siru je bila povratna polfinalna tekma Lige prvakov med Interjem in Milanom.

V prvem srečanju je zmago dobil lnter. Pred tednom dni je Milan suho izgubil z Interjem – kot rezultat 2:0 je bil zabeležen po 11 minuti srečanja.

Inter je v povratnem polfinalu Lige prvakov premagal Milan (1:0 in 3:0 v skupnem seštevku).  V veliki meri je bil izid odločen že na prvem srečanju, kljub temu pa je bilo zanimivo pogledati Milano v načinu izjemne odprtosti in očitnih tveganj.  Le s takšnim pristopom bi lahko spet obudili spletko.  Ampak, ni šlo.

Najresnejša težava Milana (in celotne tekme s pozicije nevtralnega gledalca) je bila, da ni bilo nobenega napada in opaznega pritiska na Inter.  Ekipa Pioli je v 90 minutah iztisnila le 5 strelov (le 3 iz okvirjev).  Inter jih ima 15 (8 iz 11-metrovk).  Igra Interja in Milana je bila teritorialno skoraj izenačena.

Zdaj Inter čaka finale z zmagovalcem današnjega dvoboja med Manchester Cityjem in Real Madridom.  Ekipi bosta igrali na stadionu Etihad (City of Manchester) v Manchestru (Anglija).

Kdo bo igral v finalu lige prvakov?  Odločilna tekma bo 10 junija v Istanbulu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja