Šestnajsti prekršek in diskvalifikacija Luke Dončića!

Rate this post

Zahodna konferenca severnoameriške košarkarske lige NBA je vse bolj polna boja za končnico. Najslabše kaže Dallas Mavericksom, ki so v nedeljo izgubili proti Charlotte Hornets. Da bi bila zadeva še hujša, je slovenski zvezdnik Luka Dončić prejel svojo 16. tehnično napako v sezoni, kar pomeni, da bo moral izpustiti naslednjo tekmo proti Indiani. Irving bo v ponedeljek igral solo v Indiani. Zadnjič je Irving dvakrat igral brez Dončića, proti Lakersom je dosegel 38 točk, proti Grizzlijem pa 28 točk.

Dončić je prejel tehnični žvižg pri 7:51 pred koncem tretje četrtine, ker se je ugovarjal, da ga niso poklicali po zgrešenem metu za koš. Če liga ne bo razveljavila tehnične odločitve, bo Dončić svojo izključitev odslužil v ponedeljek zvečer, ko bodo Mavsi igrali v gosteh z Indiana Pacers.

Glavni trener Mavericksov Jason Kidd je dejal, da meni, da tehnična odločitev ni bila upravičena in bi jo bilo treba razveljaviti.

Dončić po tekmi ni dajal intervjujev.

Igralci so samodejno suspendirani za eno tekmo po 16 tehničnih prekrškov v vsaki sezoni in za vsaki dve tehnični napaki zatem.

Dončić se je v prejšnjih dveh letih komaj izognil izključitvi in vsako od teh sezon končal s 15 tehničnimi napakami. Pred lanskim finalom redne sezone je bil njegov mandat preklican.

Z nedeljskim porazom, ki je bil drugi zaporedni poraz v rokah Hornetsov, je Dallas padel na 36–39.

Poglejmo, kaj bo prinesla nocojšnja tekma proti Indiana Pacers.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja