Finale teniškega turnirja v Indian Wellsuže končal, znana so imena prvakov!

Rate this post

V Indian Wellsu se je končal veliki kombinirani – moški in ženske – teniški turnir s skupnim nagradnim skladom 17,6 milijona dolarjev, nocoj so bili določeni prvaki v vseh kategorijah.

Prvič v zgodovini Indian Wellsa so se v oba finala prebili samo zmagovalci turnirjev za “Grand Slam”. V odločilnem dvoboju za ženske sta igrali zmagovalka Wimbledona Elena Rybakina in prvakinja OP Avstralije Arina Sobolenko. Pri moških sta se za naslov udarila zmagovalca OP ZDA zadnjih dveh let Daniil Medvedjev v leti 2021 in Carlos Alcaras 2022. Prvi sta igrali Rybakina in Sobolenko. Upoštevajte, da je v zadnjem osebnem srečanju zadela Arina Sobolenko. Na splošno je Belorus vedno zmagal na osebnih srečanjih. In šele na predstavitvenem turnirju decembra 2022 je bila Rybakina močnejša.

Indian Wells 2023 za ženske prvi niz je bil oster, dolgotrajen, z obojestranskimi priložnostmi in zelo nervozen. Elena Rybakina se je v drugem poskusu uspešno potegovala za naslov – 7:6, 6:4 v 2 urah in 6 minutah.

Za ta naslov bo Elena prejela 1.000 rating točk, 1.262.220 $ denarne nagrade in zdaj bo prvič postala sedmi lopar sveta. Arina si je prislužila 650 točk in 662.360 $.

Kar zadeva finale moškega turnirja v Indian Wellsu, sta se Alcaraz in Medvedjev v Wimbledonu 2021 srečala le enkrat, Rus je z mladim Špancem suvereno opravil v treh nizih. Toda zdaj, pred finalom, se je Medvedjev poklonil nasprotniku.

V Indian Wells 2023 za moške bilo bez posebnosteji. Tekma Rusa odkrito ni uspela. Že od prvih minut je bila pobuda v rokah Španca, ki se je na igrišču počutil kot gospodar. Tako je imel Alcaraz dovolj brejka na začetku prve igre in dva brejka na začetku druge za zmago v 1 uri in 12 minutah – 6:3, 6:2.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja