Je lepi finale svetovnega prvenstva niz naključnih dogodkov ali dobro načrtovana marketinška poteza?

Rate this post

Na družbenih omrežjih in forumih je bilo takoj po tekmi zaslediti komentarje in razprave o tem, da je bil finale svetovnega prvenstva prirejen dvoboj.

Mnogi so pometli, da so organizatorji podaljšali čas prenosa, kolikor se je dalo, podaljšek na tekmi je znašal kar 19 minut! (7 in 8 minut v prvem in drugem polčasu ter 1 in 3 minute v ponudbi) in če se drži rezultat od žvižga do žvižga, potem je bil dodatni čas skoraj 22 minut! Zdi se, da ni tako veliko, vendar je oddajo gledalo več milijard ljudi! Koliko dodatnega denarja je to, težko izračunamo.

Čeprav smo takšen pristop organizatorjev videli skozi celotno svetovno prvenstvo 2022. Številne gledalce je presenetilo dejstvo, da se je količina dodanega časa dramatično povečala. Namesto običajnih 1-2 minut za prvi polčas in 3-5 minut za drugi polčas, sodniki pogosto nadomestijo skupno 10 minut ali več. Trend se je pokazal že drugi dan turnirja, ko je bilo na treh tekmah dodanih skupno 50+ minut.

No, v redu, tisti podaljšek, sam finale je bil poln takšnih preobratov in spletk, da je izgledal bolj kot lep scenarij iz hollywoodskega filma. Ob koncu prvih 45 minut tekme se je zdelo, da nihče ni dvomil o zmagi Argentine, v 80. minuti pa so navijači trikolorjev že bili tik pred odhodom, ko sta v presledku 2 minut Mbappe zadela dva zadetka. vrnila moč Francozom in močno napela argentinsko reprezentanco. V podaljšku se je ponovila ista zgodba in obe ekipi sta dosegli učinkovite strele na svoja vrata, vse pa je odločila serija enajstmetrovk po tekmi.

Ali je bila tekma dogovorjena, je težko oceniti, toda dejstvo, da je pustil svetla čustva v milijardi ljudi, je zagotovo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja