Planica danes piha, skoke so morali odpovedati

Rate this post

Letošnja sezona smučarskih skokov na Planici ni bila uspešna. Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju brez gledalcev in odpoved etape svetovnega pokala v skokih.

Kljub temu, da se je na smučišču zbralo več kot 12 tisoč gledalcev, je bila zadnja etapa smučarskih skokov. Prireditelji finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so zaradi premočnega vetra odpovedali prvo posamično tekmo.

Najprej je bila poskusna serija tekmovanja odpovedana, nato je bila tekma prestavljena na 17 uro, tokrat pa je bil veter premočan in je žirija dokončno odpovedala načrte za petek. Tekma je prestavljena na jutri.

Pred ekipno bo odigrana prva posamična tekma. To se bo začelo ob 10 uri, posamezne epizode pa ob 8.45.

Zadnji konec tedna svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo končal v nedeljo ob 10 uri z zborom 30 najboljših športnikov svetovnega pokala.

Kaj storiti s petkovimi vstopnicami?

S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so jim posredovali dodatne informacije. Redni imetniki vstopnic si lahko namreč v nedeljo ogledajo tekmovanja v Planici ali pa dobijo vračilo denarja na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico.

Slaba vremenska napoved se je uresničila in prireditelji predzadnje posamične preizkušnje svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so morali petkovo tekmo odpovedati. V soboto bosta na sporedu dve tekmi – najprej posamična, nato še ekipna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja