Zaključek 10 etape Formule 1 v Avstriji

5/5 - (1 vote)

Kmalu nas na dirkališču Silverston Circut v Veliki Britaniji čaka impresivna dirka v okviru enajstega etapa Formule 1 Grands Prix Velike Britanije (2023), ki bo na sporedu od 6 do 9 julija.

Medtem so že znani končni rezultati z dirkališča Red Bull Ring v Spielbergu, ki je gostilo deseto dirko sezone Formule 1. Na domači stezi je Max Verstappen svoji ekipi prinesel deseto zaporedno zmago. V vsej slavni zgodovini Milton Keynesa se Red Bullu to še ni zgodilo!

Kljub zanesljivi zmagi Maxa Verstappna je bila dirka zelo nemirna in kontroverzna. Na dirki se je po neuspešnih kvalifikacijah na drugo mesto prebil Sergio Pérez, Hamilton je imel težave z dirkalnikom, s tretjim mestom pa je javnost presenetil tudi Lando Norris v posodobljenem McLarnu, pred številnimi tekmeci, ki so veljali za močnejše.

In po koncu je ekipa Aston Martin zahtevala spremembo rezultatov dirke. Veliko kolesarjev je prejelo kazenske kroge in denarne kazni. Niko Hulkenberg iz ekipe Haas je zaradi težav z dirkalnikom in izgube moči odstopil od dirke.

Piloti Sainz, Hamilton, Gasly, Albon, Ocon, Sargent, de Vries in Tsunoda so po cilju prejeli dodatne kazni in izgubili položaje.

Po 10 etapi Formule 1 je lestvica voznikov za sezono 2023 izgleda takole:

Lestvica voznikov

Ekipa

Točke

Max Verstappen

Red Bull

229

Sergio Perez

Red Bull

148

Fernando Alonso

Aston Martin

131

Lewis Hamilton

Mercedes

106

Carlos Sainz

Ferrari

82

Charles Leclerc

Ferrari

72

George Russell

Mercedes

72

Lance Stroll

Aston Martin

44

Esteban Ocon

Alpin

31

Lando Norris

McLaren

24

Pierre Gasly

Alpin

16

Nico Hulkenberg

Haas

9

Alex Albon

Williams

7

Oscar Piastri

McLaren

5

Valtteri Bottas

Alfa Romeo

5

Zhou Guangyu

Alfa Romeo

4

Yuki Tsunoda

Alpha Tauri

2

Kevin Magnussen

Haas

2

Nick de Vries

Alpha Tauri

0

Logan Sargent

Williams

0

Tako se formula 1 po napeti in škandalozni etapi v Avstriji seli v Veliko Britanijo na stezo Silverston Circut. Kjer bomo izvedeli, ali je Maxu Verstappnu na tamkajšnji dirki uspelo osvojiti 11 zaporednih zmag in sam podrl svetovni rekord!

Read More

Posts not found

Sorry, no other posts related this article.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja